Sanshou eller Sanda (kinesisk kickboksing eller stående MMA) er sett på som en stil i seg selv, men blir snarere regnet som en av komponentene i kinesisk kampsport, og er ofte undervist sammen med Taolu (former).
Som en del av promoteringen av idretten Wushu fra kinesiske myndigheter, ble et standard regelsett for Sanshou utviklet. Det er i forbindelse med denne standarden at begrepet «Sanshou» vanligvis blir brukt.

Denne læreplanen ble utviklet med erfaringer i nærkamp innen det kinesiske militære, og er knyttet til tradisjonell kinesisk kampkunst.
Sanshou kan variere i ulike former, men er utviklet til både å være en kampsport som brukes av profesjonelle og som sport.

Den generelle Sanshou varierer i ulike former, som kinesiske myndigheter har utviklet til en versjon for sivile for selvforsvar og som en sport.

Wikipedia

 

Konkurransereglement

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Taiji eller Tai chi Chuan

Tai Chi er en kampsport hvor bevegelsene ofte blir praktisert som terapi for å bedre helse, særlig innenfor muskel- og skjelettplager, og øke livslengde og livskvalitet i form av mindre opplevd stress, gjerne i den grad at all tilknytting til kampsport blir ignorert. Bevegelsene blir ofte beskrevet som grasiøse og vakre å se på. Tai chi har tidligere blitt klassifisert som en intern kampsport. Med intern menes myke bevegelser, for eksempel normal sakte gange utad som samtidig forbereder ett skritts bevegelse forover, bakover eller til siden uten at den indre forberedelsen er synlig for motstanderen. Og det indre oppleves som meningsfullt og kraftfullt for utøveren.
Wikipedia

 

Qigong

er puste- og bevegelsesteknikker som først ble utviklet i Kina. Teknikkene har vært utøvet i flere tusen år. Qi er det kinesiske ordet for livskraft eller livsenergi. Gong kan oversettes med å praktisere eller arbeide med. Puste- og bevegelsesteknikkene er en del av tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Den tradisjonelle forståelsen av qi gong er at bevegelsene skal styrke kroppens egne selvhelbredende egenskaper. Energibanene i kroppen skal bli stimulert slik at livsenergien (chi eller qi) kan strømme mer fritt. Dette skal igjen bidra til indre balanse og avspenning i kropp og sinn, og at indre organer og livsprosesser skal bli påvirket på en positiv måte.
Wikipedia

 

Selvforsvar

I samfunnet vi lever i har vi alle behov for å kunne stå opp for seg selv, både verbalt og fysisk. Noen ganger føler vi alle at vi blir tappet for energi og at vi til og med kan være redd for å bli utsatt for vold. Selvtillit kommer fra både mental som fysisk styrke – og det å vite at man kan forsvare seg ved behov.
Hos oss i Bærum Sanshou Klubb kan du både din både psykisk og fysisk styrke med å lære effektive selvforsvarsteknikker innen Wing Chun Kung Fu, Kyokushinkai Karate, Bryting, Aikido og Judo.
Frank Rode